Eipäs ole tullut viime aikoina kokkailtua juurikaan yhtään mitään. Tai no, onhan tuota ruokaa tullut tehtyä, mutta puolivalmiista aineksista lähinnä kiireen ja väsymyksen vuoksi. Kasvisruokaijoiden einesvaihtoehdot verrattuna lihansyöjien tarjontaan ovat aika suppeita ja Dr Oetkerin mozzarellapizzaa on tullut syötyä jo kyllästymiseen asti, samoin Apetitin kasvispihveistä tehtyjä hätähamppareita. Onneksi ainakin parempien kauppojen valikoimista löytyy muutamia erikoisuuksiakin.

Olen aikonut jo useita viikkoja ostaa Hälsän's kökin juusto-tomaattileikkeitä, ja eilen vihdoin sain ne napattua ostoskoriini. Keittelin niille kaveriksi vielä tälle kesälle ensimmäiset uudet kotimaiset perunat ja tekaisin vielä nopean kermaviilikastikkeenkin. Voi voi mikä pettymys leikkeet olivatkaan!  Perunat olivat kyllä melkein vuoden tauon jälkeen todella taivaallisen hyviä mutta leikkeet olivat suorastaan pahoja. Onneksi syömäseura ei ollut turhan ronkeli niin ei mennyt kalliit einekset haaskuuseen.

Onneksi kiireet alkavat helpottaa pikkuhiljaa ja on taas aikaa tehdä ruokaa alusta loppuun itse. Odottelen innolla kotimaisten vihannesten kypsymistä ja sitä, että pääsen niitä ensimmäistä kertaa kasviskokkaamisessa testaamaan. Kokeiluista sitten varmaan lisää enemmän täällä. Tai sitten ei.